miercuri, 24 octombrie 2012

Sfaturi pentru începători - Partea I

    Mulţi se întreabă "De ce încetineşte computerul? L-am cumpărat cu 2-3 luni în urmă, configuraţia e puternică, mă folosesc numai de Internet."
    
    Pe acest blog am să încerc să adaug câteva sfaturi pentru începători despre utilizarea corectă a calculatorului. Cum să avem grijă ca să lucreze repede, cum să ne ferim de viruşi şi cum îl putem repara cu mâinile proprii.

    Prima parte este cum putem să optimizăm computerul ca să lucreze mai repede.
Sunt câteva programe simple de optimizare: Curăţirea computerului de fişiere temporare, defragmentarea fişierelor, ameleorarea vitezei de încărcare a fişierelor de pe Internet.



1. CCleaner - soft de optimizare

    CCleaner (Crap Cleaner) este un utilitar de optimizare a sistemului. Acesta curăţă fișierele temporare create de Windows şi de alte programe, dar şi fişierele temporare create de Internet Explorer, cookie-urile şi multe altele. Programul realizează respectivele operaţii extrem de rapid şi nu conţine adware sau spyware.
    CCleaner este un program care vă poate ajuta să faceţi curăţenie pe calculator, să scăpaţi de fişierele temporare, de fişierele inutile strânse în timp, urmele navigării pe Internet, ş.a.m.d. Programul poate fi folosit şi pentru o verificare a registrelor.  Include şi un instrument pentru dezinstalarea programelor. CCleaner îndepărtează fişierele inutile din sistem, permiţând rularea mai rapidă a sistemului de operare Windows şi eliberând spaţiu pe HDD. Programul are şi o funcţie de "Start up".
    CCleaner va ajuta la optimizarea sistemului de operare, curatand din Windows fişierele nefolosite.



2. Auslogics Disk Defrag - defragmentarea hard - discului
   
 Fragmentarea disk-ului poate produce încetiniri ale calculatorului, astfel timpul de răspuns al unor aplicaţii devine mult mai lung. 

    Vă v-oi propune un program de care mă folosesc şi eu pentru defragmentarea fişierelor. Are o interfaţă prietenoasă, uşor de folosit şi reprezintă o soluţie rapidă şi eficientă pentru defragmentarea sistemului. 
    Auslogics Disk Defrag este un program gratuit cu care ne putem defragmenta hard disk-ul într-un mod foarte rapid, fiind după părerea mea şi a multora care l-au ales, cel mai bun program de defragmentare, fiind foarte eficient în lupta cu fragmentarea hard disk-ului. Pe lângă defragmentare acesta mai are şi funcţia de optimizare a hard disk-ului.


    Pentru început selectăm partiţiile la care dorim să le facem defragmentare iar apoi dăm pe butonul de Defrag, de unde putem selecta Analyze, pentru analizarea hard disk-ului, Defrag pentru defragmentarea şi analizarea hard disk-ului, Defrag & Optimize pentru defragmentare si optimizare, opţiune recomandată doar odată pe săptamână, şi Quick defrag pentru defragmentare rapidă, fără analizare.

   E bine de făcut această operaţie măcar o dată pe lună.


   Diferenţa de după defragmentare este diferită de la caz la caz, în caz că nu aţi mai defragmentat hard disk-ul pâna acum, sau de ceva mai mult timp, defragmentarea o să dureze ceva mai mult dar şi diferenţa o să fie simţită ceva mai bine. Rulează pe toate sistemele cu Windows 7/2008/Vista/2003/XP (32 & 64 de biţi) instalat.

Îl puteţi descărca de aici: Download


Vă rog comentarii. Merită să continui cu sfaturile următoare?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu